Toor Dal TRS Тур дал

500 грам
Тур Дал Тур Дал TRS 
Ціна зі знижкою
Ціна: 190,00 грн.
Знижка
Ціна / кг:
Тур Дал 500 г
Опис товару, що пропонуємо Вам купити.

Тур Дал TRS 

Термін використання: жовтень  2027

Тур Дал TRS 

 

Далом називаються лущені горох або сочевиця, і таку ж назву носить суп, виготовлений з них. Дав подається як суп, також їм поливають рис. Дав із хлібом може також служити самостійною стравою.

Дал багатий на залізо і вітаміни групи В, крім того, він є основним джерелом білка у ведичній системі харчування. Деякі сорти дала за вмістом білка не поступаються м'ясу, а окремі види навіть перевершують його. Коли дав вживається разом з іншими багатими білком продуктами: злаками, горіхами та молочними продуктами, то засвоюваність білка організмом зростає. Так, наприклад, білок рису засвоюється на 60%, білок дала - на 65%, але при вживанні цих продуктів разом засвоюваність білка зростає до 85%.

В Індії вирощують понад 60 різновидів дала, а в Україні - всього парочку, та й ті в Індії вважаються кормовим :).

Ці боби вирощують у Середній Азії. Їх використовують там нелущеними. Боби мунг (маш) зеленого кольору, маленькі, завдовжки 3-6 мм. Маш можна придбати також на ринках України. Рекомендуємо купувати лише матові боби. Для надання машу товарного вигляду часто промивають водою. Промитий маш стає яскравим і блискучим, але, на жаль, у ньому практично часто заводяться жучки. 

 

Тур дал. Зерна більші, ніж у чанна дала, блідо-жовті і круглі. Цей дал отримують з плодів бобової рослини, відомої на заході як голубиний горох. Горошини тур далу іноді покриті плівкою олії, яку потрібно змити перед використанням.

 

ЯК ГОТУВАТИ ДАЛ

Найпростіший спосіб відварити розщеплений дал - це покласти його в широку каструлю товстостінну з зазначеним в рецепті об'ємом води, додати топлене або вершкове масло, свіжий імбир і трішечки куркуми.

Час від часу помішуючи, доведіть воду до кипіння. Потім збавте вогонь, закрийте каструлю щільно прилеглою кришкою і варите на слабкому вогні, поки дав не стане зовсім м'яким, на що знадобиться від 45 хв. до півтора годин. Час варіння буде різним залежно від жорсткості води, сорти дала і терміну його зберігання : старий дав вариться приблизно удвічі довше, ніж дав нового урожаю. Якій консистенції вийде дав, рідкий він буде або густий, залежить від кількості води. Маленькі цілісні зерна урад-дала варяться близько 45 хв.

Рідкі супи з розщепленого дала найшвидше варяться в скороварці під тиском: невелику кількість дала розварюється в скороварці за 20-25 хвилин. Пюре або соус з дала краще готувати в каструлі, оскільки в скороварці зерна прилипатимуть до дна і набиватимуться в клапан для пари.

 

ПОЛЕЗНАЯ ИНФОРМАЦИЯ:

* Дал отмеряется до замачивания.

** Время приготовления дала зависит от жесткости воды. Если вода слишком жесткая, процесс варки замедляется, а потому во время варки ни в коем случае нельзя добавлять соль: она является минералом и повышает жесткость воды.

В инструкциях по пользованию скороваркой иногда запрещается варить в ней горох и фасоль, поскольку при варке в недостаточном количестве воды бобы слишком сильно пенятся и закупоривают клапан скороварки. Чтобы избежать закупорки клапана, следите за тем, чтобы вода не заполняла скороварку более чем наполовину; для варки расщепленных зерен следует взять по меньшей мере в шесть, а для цельных — в три раза больше воды.

Варить дал следует на умеренно слабом огне. Когда вы варите дал под давлением, следите за тем, чтобы скороварка не засорялась. Если это все же случилось, снимите скороварку с огня, поставьте в раковину под струю теплой воды и постепенно смените ее на холодную. Через несколько минут медленно приоткройте клапан, стараясь, чтобы вас не ошпарило паром. Чтобы уменьшить образование пены, можно добавить в дал столовую ложку сливочного масла. Доведите дал до готовности без давления, накрыв скороварку крышкой.

Суп из дала, который, в зависимости от рецепта, может быть густым или жидким, обычно варится долго, до тех пор, пока зерна не разварятся и не превратятся в однородную массу.

Чаунч (поджаренные приправы и пряности), добавленный в дал перед снятием его с огня, — это то, что придает ему неповторимый вкус и аромат. Нагрейте небольшое количество топленого (гхи) или растительного масла в маленькой сковороде или кастрюльке, затем добавьте пряности. Когда они станут коричневыми, влейте их вместе с маслом в варящийся дал. Будьте осторожны! Мгновенно накройте кастрюлю крышкой, так как при соприкосновении горячего масла с далом произойдет небольшой взрыв — один из тех сюрпризов, которые делают приготовление Ведических блюд увлекательным и приятным занятием.

Відгуки про товар від покупців

Ще немає відгуків
Товари, які частіше купують в нашому інтернет-магазині: